Ontspannen bij rustgevende klanken
Ontspannen bij rustgevende klanken Foto: Antonie Elemans

Mindfulness en Klank in Odensehuis Harderwijk

12 februari 2024 om 11:10 Lokaal Deel je nieuws

Sinds kort kunnen bezoekers van het Odensehuis maandelijks genieten van een klankontspanning. Het is een moment om te ontspannen bij rustgevende klanken van onder andere klankschalen, drum, fluit en lier. Het maakt het hoofd weer leeg. Mantelzorgers zijn ook van harte welkom. De klankontspanning wordt verzorgd door Ange van Ommen van Klank en Ruimte. Met haar praktijk richt ze zich op mindfulness en klank bij dementie. 

Op donderdag 22 februari, van 11.00 tot 12.00 uur, is de eerstkomende klankontspanning. Na afloop zal Ange iets vertellen over de mindfulness TANDEM-training die ze vanaf 20 maart op de woensdagochtend geeft in het Odensehuis. Deze 8-weekse TANDEM-training richt zich specifiek op mensen in de beginfase van dementie samen met hun partner of mantelzorger. Voor deze training -  ontwikkeld door het Alzheimer-centrum Limburg in samenwerking met de universiteit van Maastricht - is de in Nederland doorgaans gegeven mindfulness-training enigszins aangepast. Deelnemers aan de training ervaarden meer rust, bewustwording en acceptatie van het ziekteproces. Ze maakten zich minder zorgen, en bleven minder vasthouden aan gedachten over wat ooit was of misschien ooit komen zal. Ook merkten ze een positieve verandering op in hun relatie. Iedereen uit de regio kan meedoen, ervaring met mindfulness is niet nodig.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.klankenruimte.nl/tandem-training/ Met vragen kunt u bellen naar 06-81419920 (Ange).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie