!
Directeur Patrick Reeuwijk van museum Het Pakhuis houdt openingstoespraak.
Directeur Patrick Reeuwijk van museum Het Pakhuis houdt openingstoespraak. Ton Eekelschot

Tentoonstelling ‘Romeinen, ontmoeting met smaak’ bij museum Het Pakhuis moet Ermelo als Romeinse hotspot op de kaart zetten

21 februari 2024 om 12:00 Historie

ERMELO De Ermelose wethouder van cultuur Hugo Weidema en de Ridders van Gelre hebben in museum Het Pakhuis de tentoonstelling ‘Romeinen, ontmoeting met smaak’ geopend. Het is een tentoonstelling waar bezoekers niet alleen kunnen kijken maar ook zelf aan de slag kunnen gaan.

Romeinen spelen een belangrijke rol in de Ermelose geschiedenis. Al is nog steeds niet bekend waarom ze hier waren, wel is duidelijk dat er twee Romeinse Marskampen zijn te vinden. 

ROMEINSE ATTRIBUTEN EN BUSTES VAN KEIZERS

Directeur Patrick Reeuwijk vindt het belangrijk dat het museum Ermelo op de kaart zet als een Romeinse hotspot. De tentoonstelling die nu is geopend geeft daartoe een eerste aanzet. Door de medewerkers van het museum zijn de nodige attributen naar Ermelo gehaald. Het gaat dan ook Romeinse stukken die normaal alleen in het Rijksmuseum van Oudheden en museum Valkhof in Nijmegen zijn te vinden. Ook werden bustes van Romeinse keizers geprint.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie