!
Nikolaas Sintobin
Nikolaas Sintobin privécollectie

Vertrouw op je gevoel, lezing door Nikolaas Sintobin

24 januari 2022 om 09:20 Sport Deel je nieuws

Kun je vertrouwen op je gevoelens? Hoe kun je uit je gevoelens leren wat belangrijk is voor jou? Hoe doe je dit bij bv. het opvoeden, als je in een crisis bent, boos, of in de zevende hemel? Kan jouw persoonlijke overtuiging een plaats krijgen bij het maken van keuzes? En welke rol speelt het verstand hierbij?

De jezuïeten hebben een eeuwenoude expertise in aandachtig en luisterend in het leven staan. Dit noemen zij ‘onderscheiden’.

Nikolaas Sintobin is Jezuïet, woont in Amsterdam en werkt als internetpastor. Hij is expert in de ignatiaanse spiritualiteit en hij is o.a. de man achter de populaire podcast “Bidden onderweg”. Ook schrijft hij een veelgelezen blog. Van zijn hand verschenen meerdere boeken waaronder het boek: ‘Vertrouw op je gevoel, keuzes leren maken met Ignatius van Loyola. Deze Ignatius werd dé leermeester in de onderscheiding. De grote verdienste van Ignatius is dat hij ons uitnodigt om via een geestelijk proces de onbewuste zone van onze gevoelens naar boven te halen en daarmee op een verstandige manier om te gaan. Op een zodanig verstandige manier, dat je die gevoelens volstrekt serieus noemt, maar tegelijkertijd vermijdt dat ze met jou op de loop gaan. Zo kun je leren onderscheiden wat van de goede Geest, de Geest van God, de Heilige Geest komt en wat verwijdert van het leven, van de liefde, van de waarheid.

Op dinsdag 1 februari, in één van de zalen van Open Haven, Kerkplein 8 in Zeewolde,  neemt Sintobin ons mee in dit onderwerp. De avond gaat definitief door! Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, Start 19.45 uur. Mondmasker verplicht. Eigen bijdrage € 3,00; contant of via app-betaling ter plaatse. Bij voorkeur aanmelden bij trefpunt@pgzeewolde.nl of 0651982531. Er start daarna voor de liefhebbers ook een leeskring over dit boek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie