!
David Mather (r) overhandigt het boek aan Arnold v.d. Kamp (l)
David Mather (r) overhandigt het boek aan Arnold v.d. Kamp (l) M. Hop

50 jaar lid van Afv De Iris

20 december 2021 om 20:54 Lokaal Deel je nieuws

Op 15 oktober was het 50 jaar geleden, dat Arnold van de Kamp lid werd van Fotografenvereniging De Iris. Dat waren op fotografisch gebied nog heel andere tijden. De leden kwamen toentertijd bij elkaar op de zolder van “Het Klooster” en de discussie ging over films, ontwikkelaars, korrelonscherpte versus instelonscherpte, fotoapparatuur, dokawerk enz.

Arnold wist over dergelijke zaken mee te praten maar kwam ook - en mischien nog wel nadrukkelijker- in beeld als het om de artistieke aspecten van de getoonde foto’s ging (overigens bijna uitsluitend in zwart-wit en natuurlijk zelf afgedrukt). Hij maakte jaren deel uit van de interne jury van “De Iris” en ook is hij jaren lang voorzitter geweest van de vereniging. In die tijd kwam de digitale golf op gang, wat een totale omwenteling van de gebruikte fototechnieken met zich meebracht. De nieuwe uitgebreide mogelijkheden met computerbewerking deden zijn aandacht verschuiven van de statische fotografie naar audiovisuele series.

Tijdens de -vanwege de huidige maatregelen- ‘online’ clubavond van 20 december jl. werd Arnold door de huidige voorzitter, Diana Vivas, gefeliciteerd met zijn 50-jarig jubileum. Op datzelfde moment verrasten twee bestuursleden Arnold aan huis en overhandigden hem namens alle leden een boek “De Grootste Fotografen”. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie