!
actie tegen de bladblazer
actie tegen de bladblazer De Bogen

OBS De Bogen in actie tegen de bladblazer

20 december 2021 om 10:52 Lokaal Deel je nieuws

Op basisschool de Bogen heeft de bovenbouw in het Sience Lab met elkaar nagedacht over het gebruik van de bladblazer. Afgelopen herfst heeft De Hortus, stichting voor natuur- en duurzaamheidseducatie een lesbrief verstuurd naar de scholen met de vraag om in actie te komen tegen de bladblazer.

De vele vallende bladeren zijn een doorn in het oog van veel mensen. De bladblazer of bezem wordt erbij gepakt om alles mooi schoon te vegen. Maar... wist u dat het laten liggen van bladeren heel goed is voor onze bodem, en voor heel veel bodemdiertjes? En dat de bladblazer op benzine veel co2 uitstoot... om van de herrie nog maar niet te spreken.

Bij OBS de Bogen hebben ze hierover in de klas van gedachten gewisseld. Samen zijn ze in gesprek gegaan. Wat zijn nou de voordelen van een bladblazer, en wat zijn de nadelen? Hoe doen de leerlingen dat thuis, of op het schoolplein? En hoe zouden we dat in de toekomst beter kunnen doen zodat mens èn dier beide tevreden zijn?

De leerlingen zijn vervolgens aan de slag gegaan met prachtige pakkende flyers! De boodschap van de leerlingen is helder; stop met de bladblazer, pak de bezem of de hark voor plekken die echt bladvrij moeten zijn en laat verder zoveel mogelijk bladeren liggen daar waar het goed is voor de bodemdieren! Een mooi voornemen voor de volgende herfst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie