!
Geslaagden voor hun 1e Dan karate. Vlnr Eline Duiker, Daniel Visscher, Karina van Ark en Youri de Beurs.
Geslaagden voor hun 1e Dan karate. Vlnr Eline Duiker, Daniel Visscher, Karina van Ark en Youri de Beurs. Willeke v.d. Hoofdakker

ZWARTE BAND KARATE VOOR HARDERWIJKERS.

13 december 2021 om 09:45 Sport Deel je nieuws

Harderwijk 12-12-2021- Eline Duiker, Daniel Visscher, Karina van Ark en Youri de Beurs behaalden in sporthal “de Sypel” de eerste Dan (zwarte band) karate. Samen met karateka’s afkomstig uit het gehele land namen zij deel aan het landelijk examen van de Karate-do Bond Nederland. Gedurende een uur werden zij op vier onderdelen getest, te weten Kihon (basisvaardigheden), Kata (spiegelgevechten), Kumite (gevechtstechnieken met partner) en Jiyu Kumite (vrije gevecht).

De KBN Dan-examens die door de Wereld Karate Federatie (WKF) worden erkend zijn niet eenvoudig te behalen. De kandidaten hebben zich dan ook in het afgelopen jaar naast hun studie en werk intensief voorbereid op dit examen.  Een extra belasting was er ook nog door de corona beperkingen. De Harderwijkers wisten zich tijdens de examens goed staande te houden. Deze vier karateka’s die tijdens elke training het uiterste van zichzelf en hun omgeving eisten werden beloond met de zwarte band en het internationaal erkende diploma.

Naast de eerste Dan examens waren er nog de karateka’s Britt v.d. Hoofdakker,  Noortje Wilting, Daniel Kranen, Jasper Jansen en Koen Wilting die examen deden voor de 2e Dan. Sofie Wolfswinkel ging voor haar 3e Dan.

Ook deze karateka’s slaagden voor hun examen en leverden hiermee een prachtige prestatie, waarna zij hun diploma in ontvangst mochten nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie