!
HMK op de Boulevard
HMK op de Boulevard Henk Merjenburg

Harderwijks Mannenkoor zingt geen Kerstklanken

8 december 2021 om 22:09 Lokaal Deel je nieuws

Het Harderwijks Mannenkoor moet vanwege de corona net als vorig jaar afzien van het optreden van Kerstklanken in Drielanden. Het stond gepland op donderdagavond 16 december in Kerkelijk Centrum de Regenboog in Drielanden van Harderwijk. Hun laatste echte concert dateert van bijna twee geleden, echt een domper op het zangerstalent.

Vanaf vorig jaar lagen de repetities volledig plat. Verschrikkelijk vond men dat. Voorzitter Jan ter Steeg hield de zangers bij elkaar met nieuwsbrieven. Een enkeling zegde het lidmaatschap op, maar de meesten bleven het koor trouw. De verdere corona-uitbreiding leek in het voorjaar te stoppen en het mannenkoor startte eind augustus hoopvol weer met de repetities. Er kwamen nieuwe liederen in hun repertoire. Het ledenaantal groeide met speciale actie weer tot 70 man.

In oktober kwam in samenspraak met de dirigent Jimco Zijlstra het kerstprogramma tot stand. Medewerking zou komen van organist Timon Nauta, kerstvertelster Riet Kombrink en dameskwartet Stop Talking met wie het koor zo perfect samenwerkte bij het Oranjeconcert 2019. Een speciale plek werd ingeruimd voor de bassolist van het koor Theo Gerrits. Iedereen toonde zich bijzonder enthousiast. Op de resterende repetities ontbrak nagenoeg geen enkele zanger.

Enkele weken geleden bleek het coronavirus in alle hevigheid los te barsten. Regeringsmaatregelen volgden elkaar op. De semi-lockdown trof ook het koor. Het repetitiebezoek onder de zangers liep eveneens terug. Ook de optie om zonder luisteraars door te gaan en het concert te streamen naar de TV, PC of laptop in de huiskamers, haalde het niet. Alles werd gestopt en we moeten alle Nederlandse, Engelse, Frans en Duitse kerstliederen dit jaar missen, ook die van de beide koren tegelijk en zeker die in samenzang met de bezoekers.

Op 20 januari 2022 denkt het koor weer te starten met de repetitie. Lid worden? Geen bezwaar natuurlijk. Informeer bij Herke Meersma: telefoon 033-2453204 of via e-mail secretaris@harderwijksmannenkoor.nl. Of kom het HMK eens beluisteren bij een repetitieavond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie