!
De banketstaven om samen te delen.
De banketstaven om samen te delen. Zorgdat

Kerstactie Rotary en Zorgdat

6 december 2021 om 12:12 Lokaal Deel je nieuws

Ook dit jaar kun je een banketstaaf aanvragen om iemand in je omgeving een hart onder de riem te steken. Na succesvolle eerdere acties, wil de Rotary Harderwijk heel graag opnieuw iets betekenen voor de inwoners van Harderwijk en Hierden die zich eenzaam of alleen voelen. Door het coronavirus hebben we nog steeds minder contacten met andere mensen. De dagen zijn kort en doordat het kouder wordt komen we minder buiten. Hierdoor voelen meer mensen zich eenzaam of alleen.

Het idee

Het idee ontstond vorig jaar. Sofie Pook, inwoonster van Harderwijk, stuurde een bericht via Facebook naar Zorgdat. Ze vroeg zich af of er acties tegen eenzaamheid waren in Harderwijk. Eén en één is twee en zo ontstond de kerstactie ‘Samen delen?’.

Sofie: “Ik wilde graag met kerst iets betekenen voor mensen die door Corona eenzaam zijn. Ik woon zelf in de binnenstad. Tijdens de eerste golf heb ik mijn buurvrouw opgegeven voor het initiatief van Fonteinwerk van de Protestantse Gemeente Harderwijk. Graag wil ik nu weer iets doen.’

Via deze oproep willen we Harderwijkers en Hierdenaren vragen of zij mensen kennen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw in de straat zijn, of een kennis die je al even niet hebt gezien vanwege de Corona-maatregelen. De Rotary Harderwijk schenkt 200 banketstaven. Zorgdat vult dit aan met nog eens 100 staven.

Ruud Mantingh van de Rotary Harderwijk: ‘De mensen die zich hiervoor aanmelden, bezorgen het zelf bij degene die ze hebben opgegeven. Aan de banketstaaf hangt een kaartje met “Samen delen?” waardoor er hopelijk naast het moment waarop het wordt gebracht, er ook nog een moment volgt waarop de banketstaaf wordt gedeeld. Hiermee hopen we de eenzaamheid onder de mensen in Harderwijk en Hierden te verminderen. Hopelijk zijn er meer mensen die graag iets willen betekenen, net zoals Sofie.’

Kan jouw buurman, buurvrouw of kennis een hart onder de riem gebruiken? Meld je snel aan via het inschrijfformulier op www.zorgdat.nl Je kunt je aanmelden tot en met maandag 20 december. 

Op woensdag 22 december, donderdag 23 december en vrijdag 24 december kun je de banketstaaf ophalen op het kantoor van Zorgdat aan de Deventerweg 4. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie