!
Mooi Wark in concert Zeewolde
Mooi Wark in concert Zeewolde Wim van Essen

Mooi Wark in The Lux, wat was het mooi!

17 oktober 2021 om 14:37 Lokaal Deel je nieuws

Het is Zeewolde LIVE wéér gelukt om het theaterleven in Zeewolde op de kaart te zetten. Vrijdagavond jl. stond de theatershow van de Drentse boerenrockband Mooi Wark op het programma. En of het een succes was? Vraag dat maar aan de bezoekers: allemaal enthousiast over dit avondje onvervalst plezier! De organisatie had dan ook niets aan het toeval overgelaten. Om het avondje feesten vooral ook veilig te houden, werd iedereen bij binnenkomst volgens de regels gecheckt op de corona QR-code en bovendien werd er gezorgd voor meer dan voldoende ruimte in de zaal. Zo kon het feest verantwoord losbarsten en dat is dan ook precies wat er gebeurde.

Mooi Wark heeft naam gemaakt in het feesttentencircuit, maar laat met ‘Dit is’t’ zien dat ze ook in het theater een feestje kunnen bouwen. Met bijna 30 jaar ervaring, weten ze precies waar hun publiek voor komt: nummers in het mooie Drentse dialect met een niet te missen rock & roll sausje. Al direct bij de vlammende opening zat de sfeer er helemaal in. Met een flinke bar met biertap op het toneel was de feesttent er makkelijk bij te denken. De bandleden werden regelmatig voorzien van een lekker biertje om de keel te smeren; het publiek moest wachten tot de pauze, maar kreeg er dan wel weer bitterballen bij.

Natuurlijk kwamen de klassiekers van Mooi Wark voorbij. No-nonsense toppers als ‘In De Blote Kont’ en ‘Schijt aan Regels’ werden met gejuich ontvangen. En sinds de coronacrisis heeft Mooi Wark er ook een nieuwe klassieker bij: Oh Irma! Met deze ode aan doventolk Irma Sluis, werd Mooi Wark als gast gevraagd door bijna alle talkshows. Ze brachten het nummer bij Op1 op de buis en ze zijn er met recht trots op.

Er waren meer odes, o.a. aan Yvon Jaspers, met een knipoog de ultieme date voor menig boer. De theatershow gaf ook ruimte aan hun meer ingetogen nummers, die in de feesttent minder op hun plaats zijn. Zo was er het prachtige ‘Doodse Stilte’, gebaseerd op de Sound of Silence van Simon en Garfunkel en een schitterend eerbetoon aan de in 2017 overleden drummer van de band John Roffel. Niet zo maar een drummer, de beste van Nederland!

Kortom: wie thuis was gebleven heeft echt iets gemist! Maar gelukkig is er een herkansing. Op 27 november a.s. wordt Joris Linssen & Caramba in The Lux verwacht, tickets zijn nu te bestellen op www.zeewoldelive.nl. Reserveer snel, want Zeewolde heeft de weg naar het theater nu echt gevonden, dus er zijn al veel kaarten verkocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie