!
actiedagen Zeebuurt
actiedagen Zeebuurt via Frans van Grunsven

Isolatie voorlichtingsdagen in wijk Zeebuurt

14 september 2021 om 13:00 Lokaal Deel je nieuws

----------------------- P E R S B E R I C H T ------------------

Isolatie voorlichtingsdagen in wijk Zeebuurt

HARDERWIJK -  De Groep Aardgasalternatieven Zeebuurt (GAZ) houdt op 4 zaterdagen in September en Oktober informatiesessies, bedoeld om Harderwijkers zich meer bewust te maken van de mogelijkheden tot isolatie van de woning. Dit ter voorbereiding van een in de toekomst te plannen overgang van het gebruik van aardgas naar een alternatieve energiebron.

GAZ behartigt de belangen van de wijk Zeebuurt met betrekking tot de warmtetransitie die ook in Harderwijk zal gaan plaats vinden. “Isoleren is een belangrijke stap op weg naar een andere vorm van verwarming van het eigen huis: de woning warmt sneller op en de binnentemperatuur blijft constanter. Koude voeten, tocht en vocht behoren in een goed geïsoleerde woning tot het verleden. Zo wordt de woning niet alleen warmer maar ook stiller”, aldus Frans van Grunsven, één van de GAZ initiatiefnemers van deze energie-bewustheids-campagne en energiecoach voor Veluwe Duurzaam. In samenwerking met dit duurzaamheidsloket voor de Veluwe is deze actie tot stand gekomen.

Op 18 September zal wethouder B. Van Bijsteren mede de aftrap geven van deze actie, die verder ook wordt gehouden op 25 september, 02 oktober en 09 oktober. Tussen 10 en 15 uur geven leden van GAZ (waaronder twee energie-coaches) voorlichting, niet alleen over isolatie maar ook over het voldoende ventileren van de woning.

De wijk Zeebuurt is één van de potentiebuurten waar binnen het Project Aardgasvrij Harderwijk de mogelijkheden van een aardgastransitie worden onderzocht.

De locaties van de info-sessies zijn: 
18 september: hoek Zeilmakerstraat / Mandenmakerstraat          
25 september: hoek Ingenieur P. Callandstraat / Jan Azn. Leeghwaterstraat       
02 oktober: hoek Tolstraat / Laan 1940 – 1945       
09 oktober: hoek Groentjesweg / Ingenieur Lelystraat      

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk  Meeuwisse : 06 50695835 of henk@stichtingzeebuurt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie