!
Petra Ferwerda
Petra Ferwerda privécollectie

Rouwen, hoe doe je dat bij verlies van geliefden, werk, idealen...

3 november 2021 om 09:17 Zakelijk Deel je nieuws

Bij rouw denken we in eerste instantie aan het verlies van een dierbare door overlijden. Maar rouw kent ook andere oorzaken zoals verlies van gezondheid, van werk, van idealen, van vertrouwde familiebanden na een echtscheiding of van vrijheid zoals we ervaren tijdens de Corona-crisis. Er is verschil in intensiteit van emoties maar de reacties komen overeen. Petra Ferwerda, gecertificeerd coach, schreef er een aantal  boeken over en wil mensen helpen met de vragen die er kunnen leven.

 Wat ook overeenkomt is de reactie die veel mensen in een rouwproces te horen krijgen; ‘je moet flink zijn’, of ‘pak de draad zo snel mogelijk weer op’. Door het ongemak om over rouw te praten, worden vaak goed bedoelde clichés gebruikt, die echter niet helpend zijn voor iemand in een rouwproces.

 Daarnaast kan een rouwproces verzwaard worden door de vele waarom-vragen die een verlies met zich meebrengt. Het roept vragen op over de rechtvaardigheid van het leven en twijfels over de betrokkenheid van God in ons leven. Dit kan zowel bij gelovigen als niet-gelovigen voorkomen. Deze vragen en meer komen ter sprake.

De avond staat open voor mensen die een verlies hebben meegemaakt. Ook als dat verlies langer geleden plaats vond ben je welkom. In de lezing krijg je concrete tools aangereikt om dit verlies draaglijker te maken.

 Ook mensen die iemand willen steunen tijdens een rouwproces zijn van harte welkom. De praktische tips die op deze avond worden gegeven, maken dat jij beter in staat bent iemand bij te staan na een ingrijpend verlies.  De avond staat open voor belangstellenden, ongeacht geloofsachtergrond. Petra Ferwerda woont in Zeewolde en is oprichter van InnerlijkSterk.

Open Haven, Kerkplein 8, Zeewolde, woensdag 17 november 2021; aanvang 19.45 uur, inloop 19.30 uur. Eigen bijdrage € 3,== contant of met betaalapp. Info en aanmelden:  06-51982531 of trefpunt@pgzeewolde.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie