Folksessie

zondag 24 september 2023 14:00 tot 17:00

Entree gratis. Afhankelijk van het weer zijn we te vinden op het terras of gezellig binnen.  Nog even de mooie ingrediënten van zo’n sessie bij je oproepen. Een folksessie is een informeel samenspel van muzikanten, zangers en zangeressen. Iedereen die een instrument bespeelt of zingt kan meedoen. Uitgangspunt is dat er akoestisch wordt gespeeld. Deelnemers zitten in een kring rond de ‘stamtafel en zetten om beurten een song of deun in. Eenvoudig of moeilijker, alleen of samen, alles is in principe mogelijk. Ook is het leuk om naar elkaar te luisteren. Dus gun en geef ieder zijn of haar ruimte.  ‘Folk’ wordt bij deze sessies muzikaal vertaald in de breedste zin van het woord. Dus zowel folkmuziek uit Ierland als uit bijvoorbeeld Amerika, Frankrijk, Mexico of andere landen  kan aan bod komen. Plezier in muziek staat voorop! De ervaring leert dat er veel publiek afkomt op deze middagen. Dus kom op tijd om een mooi plekje dichtbij de muzikanten te veroveren. Alles mag, niks moet tijdens deze mooie folkmiddagen. Tot gauw bij De Graaf van Gelre.

Locatie