Ellen Buchwaldt signeert haar boek Tobias de teckel
Ellen Buchwaldt signeert haar boek Tobias de teckel EB

Ellen Buchwaldt signeert boek Tobias de teckel

zaterdag 23 september 2023 12:00 tot 15:00

Zaterdag 23 september van 12.00 tot 15.00 uur signeert Ellen Buchwaldt bij  Boekhandel BoekLief in Harderwijk haar nieuwste boek: Tobias de teckel vertelt over Sofie (zijn grote liefde). Het boek, gepubliceerd door Ellen zelf, is al weer het tweede deel uit de serie van Tobias de teckel. Na het eerste deel smaakte het succes naar meer.

In het jaar 2021 is Ellen begonnen met deel twee: Tobias de Teckel vertelt over Sofie. Dit boek heeft ze zelf geschreven en ook heeft ze zelf de pentekeningen (de illustraties) gemaakt. Het is gebaseerd op haar eigen korthaar teckel Sofie. De opmerkelijke en grappige teckel bijzonderheden, gebruikte Ellen als basis voor het verhaal. Maar natuurlijk is het vooral een fictie boek met hier en daar een wijze les van de verteller: Tobias de Teckel.

Het is geschreven voor iedereen tussen de 4 en 104 jaar die van teckels houdt. En wie doet dit nou niet? De schrijver heeft op grappige wijze, vol woordspelingen, het karakter van een teckel neergezet: eigenwijs, alles naar eigen poot willen zetten, een groot ego in een klein (uitgerekt) lijf. 

In dit tweede deel van Tobias de teckel komen nog meer (honden)woordspelingen en ‘wijze’ lessen voor dan in deel één. Het boek is uitgevoerd in een mooie nostalgische uitgave: hardcover met linnen rug.

Dit feel-good boek gaat over liefde en trouw en over simpelweg gelukkig zijn met wat je hebt.

In 1992 zag de fictieve Tobias de Teckel het licht. Samen met Charlie Luczycki  (1964-2001, schrijver) heeft Ellen deze karaktervolle teckel bedacht. In die tijd heeft Charlie de tekst geschreven en Ellen heeft toen de pentekeningen gemaakt voor deel één: De memoires van Tobias de teckel. Maar helaas wilde niet één uitgever het boek toendertijd publiceren. In 2019 kwam Ellen het - inmiddels geel verkleurde – manuscript weer tegen in haar boekenkast. Meteen kreeg ze er een goed gevoel bij! Tobias de Teckel; het klinkt als een klok. En ze kreeg direct zin om dit boek in eigen beheer uit te geven! Deel één is in 2020 voor het eerst uitgebracht. 

En nu is dus deel twee uit deze reeks geboren. Het boek is te koop in plaatselijke boekenwinkels in bijvoorbeeld Zeewolde, Ermelo en Laren (N.H) en via de webshop. En natuurlijk is deel één en twee te koop bij Boekhandel BoekLief in de Hondegatstraat 7 in Harderwijk. U bent van harte welkom op zaterdag 23 september bij de signeersessie in deze winkel.

Voor meer info en webshop zie: www.ellenbuchwaldt.nl

Zeewolde, september 2023

Locatie