Afbeelding
filmdepot

“Vortex” in Filmhuis Harderwijk

donderdag 21 september 2023 20:15 tot 23:00

Regie: Gaspar Noé  | FRA, BEL, MCO 2021 | 142 min
Ook dit jaar zal er in de week van Wereld Alzheimer Dag weer een film gedraaid worden waarin dementie een rol speelt. Dit keer vertonen wij de film Vortex. De film is gratis toegankelijk dankzij de samenwerking met de Gemeente Harderwijk. Het reserveren van een stoel is wel nodig. 

De dood zit een hoogbejaard stel op de hielen. Zij is dement en hij heeft een hartprobleem. En toch leven ze nog beiden -zij het vooral langs elkaar heen- in een Parijs appartement, volgestouwd met hun verleden. Zij was ooit een gerenommeerd psychiater en hij een beroemd filmcriticus. Hun drugsverslaafde zoon Stéphane komt af en toe langs, maar kan niet voor zijn ouders zorgen. Om de verwijdering tussen beide echtelieden te duiden is de hele film in split screen gedraaid, waardoor ze zelfs als ze samen zijn nog van elkaar gescheiden worden.
Meer informatie reserveren: www.filmhuisharderwijk.nl

Locatie