Jazzdagen Harderwijk in de Grote Kerk

woensdag 20 september 2023 20:15 tot 21:30

Bert van den Brink (orgel) & Angelo Verploegen (flugelhorn) geven op 20 september een orgel en trompet concert in de Grote Kerk Harderwijk.

U leest het goed, de Jazzdagen Harderwijk gaat voor dit zeer bijzondere concert naar de Grote Kerk in Harderwijk!

De vereniging Jazz On The Corner heeft Bert van den Brink uitgenodigd om een concert te geven op het bijzondere BÄTZ-Orgel van de Grote Kerk. Met de vraag: welke top trompettist wil je erbij uitnodigen? Want het wordt geen gewoon orgelconcert. Hier ging hij graag op in en binnen zeer korte tijd had Bert een van de beste trompettisten/flugelhorn speler van Nederland gevonden: Angelo Verploegen. Ook Angelo had weinig tijd nodig om ja te zeggen. Zowel Bert als Angelo hebben deze uitdaging met hoofdletters in hun agenda gezet.   

Beide muzikanten zijn geen onbekenden op de jazzdagen. In de afgelopen jaren hebben zij in verschillende bezettingen in de Catharinakapel opgetreden. Nu voor het eerst dus als duo in de Grote kerk.

Bert van den Brink - Orgel    

Boy Edgarprijs winnaar Bert van den Brink is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist in binnen- en buitenland. De lijst musici waarmee Bert speelde is haast onuitputtelijk, w.o. Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Eric Vloeimans, Philip Catherine, Dee Get Bridgewater en vele anderen. Bert is tevens actief als arrangeur/producent. 

Angelo Verploegen - Flugelhorn

Angelo Verploegen’s staat van dienst is duizelingwekkend, in zowel de jazz, pop als klassieke muziekwereld. Hij werkte samen met de grootste namen, zoals Larry Goldings, Bob Brookmeyer, Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Gino Vanelli, Trijntje Oosterhuis en vele anderen.  

“Wij zijn zeer blij met dit bijzondere concert in Nederland. Een unieke kans om beide virtuozen te horen spelen. Wij hebben dit concert toegankelijk proberen te houden. Wij hopen dan ook dat u massaal naar de Grote Kerk komt. Er kunnen veel toeschouwers in en hoe fijn zou het zijn als dit ook daadwerkelijk gebeurt”, aldus de organisatie.

Bezetting:

Bert van den Brink - Orgel

Angelo Verploegen - Flugelhorn

Aanvang 20.15 uur. Concert zonder pauze tot 21.30 uur.           

Prijs vvk € 10,00 plus € 0,70 ticketkosten

Meer info en kaartverkoop via de website www.jazzdagen.nl

Locatie