Henk Kraaijeveld
Henk Kraaijeveld Felipe Pipi

Henk Kraaijeveld Quintet op Jazzdagen Harderwijk

vrijdag 26 mei 2023 20:15 tot 22:15

Vindingrijke jazzvocalist presenteert op vrijdag 26 mei zijn nieuwe album Patches of Sky.

Als vocalist heeft Henk Kraaijeveld een unieke plaats veroverd in de Nederlandse jazz. Dat is te danken aan zijn warme stem en zijn vindingrijke vocale improvisaties, maar zeker ook aan zijn meeslepende teksten en melodieën. Ook voor zijn nieuwe album Patches of Sky schreef hij de meeste songs zelf. In zijn vernieuwde band speelt hij onder anderen met de veelgeprezen saxofonist Paul van der Feen (o.a. Metropole Orkest). 

Voor Kraaijeveld is het verhalende karakter van muziek essentieel, net als het vermogen van muziek om mensen over de hele wereld te verbinden. ‘Ik ben gefascineerd door onze menselijke behoefte om kwetsbaar te kunnen zijn en geliefd te worden. Dat zie ik terug in veel van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. In mijn muziek en teksten probeer ik me daar altijd toe te verhouden.’ Elk concert dat de band speelt is een garantie voor spannende muzikale interactie, zowel op het podium als met het publiek, of ze nu spelen in een theater, een drukke bar of op een jazzfestival. Op 26 mei dus als afsluitend concert voor de zomerstop Jazzdagen in de Catharinakapel. 

Bezetting:

Henk Kraaijeveld - zang

Daan Herweg - piano

Paul van der Veen - sax 

Tobias Nijboer - bas 

Roberto Pistolesi – drums

Aanvang 20.15 uur

Meer info en kaartverkoop via de website www.jazzdagen.nl

Locatie