Uniek optreden MARKUS-PASSION Regioharmonie De Verbinding De grote Kerk

zaterdag 8 april 2023 14:30 tot 21:30

Op zaterdag 8 april, Stille Zaterdag,voert Regioharmonie De Verbinding onder leiding van dirigent Richard Vrijhoef een bijzonder werk uit; De Markus-Passion, gecomponeerd door Jacob de Haan.

De meeste passies zijn geschreven voor koor, solisten en strijkorkest, maar deze versie van de Markus-Passion is gecomponeerd voor blaasorkest, evangelist, mezzosopraan en bariton. Het is een verklanking van het evangelie van Marcus, in de stijl van de bekende Matthäus-Passion, maar dan anders.

Naast de Regioharmonie, het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen de Stedelijke Harmonie Harderwijk en Chr. Harmonie Crescendo Ermelo, zijn hoofdrollen weggelegd voor de Ermelose sopraan Daphne Visser, basbariton Noël Casteleyn en Bart Jansen uit Harderwijk als evangelist.Zij vertolken met elkaar een uur lang het lijdensverhaal van Christus zoals beschreven door Marcus. De Bijbelteksten zijn in het Nederlands en daardoor voor iedereen te volgen. Het belooft een indrukwekkende ervaring te worden! De Markus-Passion is nog niet vaak uitgevoerd en dit is een unieke kans om het in uw eigen woonplaats te kunnen beluisteren.

De Markus-Passion wordt tweemaal uitgevoerd; om 15.00 uur in de Immanuelkerk in Ermelo en om 20.00 uur in de Grote Kerk in Harderwijk. Kaarten à €12,-per stuk(€5,-t/m 12 jaar)zijn verkrijgbaar via www.regioharmonie-deverbinding.nl. VOORVERKOOP IS GESTART!!