PassionPaasevent 2023
PassionPaasevent 2023 PassionPaasevent

PassionPaasevent 2023

vrijdag 31 maart 18:00 - 20:00

PassionPaasevent Harderwijk

Het begint allemaal in het oude dorpje Beth Tikva (In het Hortuspark): het leven lijkt z’n gangetje te gaan en niemand realiseert zich dat er straks iets gaat gebeuren. Iets wat meer impact heeft dan de klimaatverandering die we de komende eeuw gaan mee maken… 

Passion Harderwijk. Op de markt (voor het oude stadhuis van Harderwijk) vindt een live zang- en muziek spektakel plaats met band en groot koor die het verhaal van de Passion en de emoties die we allemaal in ons leven kennen versterken. Prachtige Nederlands nummers of vertaald naar het Nederlands.

Vanaf de markt pakken we het verlichte Passionkruis op en lopen in stilte naar de volgende locatie. Tijdens de wandeling staan we stil bij het overlijden van Jezus, maar ook bij onze eigen moeilijkheden.

We vervolgen onze weg met de Pilatus scene. Wie moeten we vervolgen, wie is de echte misdadiger. Waarom maken we hier de keuze die uiteindelijk zoveel goeds voor ons heeft gebracht?

Na de Pilatus scene pakken we nog een het kruis op voor de laatste scene, de Kruisiging en opstanding. We worden meegenomen in de laatste lastige uren van Jezus, vlak voor en tijdens zijn kruisiging. Maar daarna, mogen we het licht aanschouwen.

Na de opstanding is het tijd om na te praten, even wat lekkers te eten of te drinken. Op het strandeiland zijn spelletjes voor de kinderen en staat er een gebedshuis. Hier kun je even tot rust komen, een kaarsje aansteken of een briefje schrijven.

Elke wandeling start in het Hortuspark. De tijden zijn als volgt:

Vrijdag 31 maart: 18:00 uur, 19:00 uur en 20:00 uur
Zaterdagmiddag 1 april: 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur
Zaterdagavond 1 april: 18:00 uur, 19:00 uur en 20:00 uur

Locatie