met Liefde naar het Chillcafé in Harderwijk

donderdag 2 maart 19:30 - 22:00

Prikkelarm uitgaan in café De Liefde

Veel mensen komen niet in de horeca. Omdat zij prikkelgevoelig en daardoor snel vermoeid zijn. Ongeveer drie miljoen mensen zijn prikkelgevoelig als gevolg van bijvoorbeeld  Niet Aangeboren Hersenletsel, Autisme, Burn-out, hoogsensitiviteit. Vanzelfsprekend zijn er ook mensen met gehoorproblemen of die niet houden van rumoerige horeca. Al deze mensen gaan niet of minder (lang) naar de horeca.

Silencecafé is een non-profit organisatie die stelt dat iedereen uit moet kunnen gaan en is daarbij gericht op het vergroten van de sociale inclusie: iedereen is welkom! Nadrukkelijk gesteld het zijn geen lotgenotenactiviteiten. De bedoeling is contacten op te doen of te onderhouden met mensen met of zonder (dezelfde) beperking. De nadruk ligt op gezelligheid, elkaar leren kennen en “gewoon” samen uitgaan. De ervaring leert dat voor gezelligheid het niet perse noodzakelijk is dat de muziek aan staat.

Silencecafé probeert horeca-ondernemers te stimuleren (1 van de ) 3 concepten te organiseren:

- Chillcafé’s: de muziek staat uit of zachtjes, er is geen fel licht en het personeel werkt zo zacht mogelijk. De nadruk ligt op gezelligheid, elkaar leren kennen en “gewoon” samen uitgaan.

- Easydining: restaurant (kan een aparte ruimte of stille hoek zijn) waar je in een prikkelarme omgeving kunt eten en daarbij een gesprek kunt voeren.

- Loungeseats: zitplaatsen waar je tijdens een drukke dag (winkelen) ongestoord kunt uitrusten. 

Op de site www.silencecafe.nl is een kaart van Nederland te vinden waarop alle locaties vermeld staan. Zoals te zien, is de kaart nog lang niet voldoende gevuld. Bent u of kent u een horeca-ondernemer die mee wil werken, neem dan contact op met Hedie Niemeijer.

Bij medewerking  laat de ondernemer ziendat iedereen zich welkom moet voelen in de horeca-locatie. Het tonen van de maatschappelijke betrokkenheid wordt door iedereen (ook door de gebruikelijke gasten) gewaardeerd.

Iedere eerste donderdag van de maand is Café De Liefde een Chillcafé.Bent u of kent u iemand die niet houdt van de herrie in de horeca: kom gezellig iets drinken!

Het eerstvolgende Chillcafé is donderdag 1 december aanstaande. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur: Bruggestraat 5 Harderwijk.