Workshop “Emoties beter begrijpen” voor kinderen

woensdag 25 januari 2023 14:00 tot 16:30

Kinderpraktijk BinnensteBuiten organiseert geregeld workshops voor kinderen van 5-10 jaar. Het versterken van het kind van zijn of haar persoonlijke basis staat voorop.

Dit keer gaat de workshop over het omgaan met emoties en het beter begrijpen ervan. Emoties geven uiting aan wat je van binnen voelt. Je laat zien en horen wat je denkt, wat je voelt en wat je wilt. Ze vertellen je hoe het met je gaat: waar beleef je plezier aan; wat maakt je verdrietig; waar erger je je aan; waar ben je bang voor; wanneer voel je je eenzaam; wat ontroert je; wat raakt je en wat kwetst je.  Doordat je je emoties leert kennen, leer je ook jezelf beter kennen in wat je nodig hebt.

Het (her)kennen van je gevoelens begint vaak heel zwart-wit: voel ik me goed of niet? Heb ik hier zin in of niet? Voelt deze keuze goed of niet? Vervolgens kun je woorden leren geven aan wat je voelt en wat dit gevoel met je doet.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de 4 basisemoties: bang, boos, blij en verdrietig. Je kind leert na te denken over: Wat gebeurt er als je boos/bang/verdrietig bent? Wat denk je? Wat voel je? Wat zegt je lichaam? En wat doe je? Wat heb je nodig? En wie kan je hier zo nodig bij helpen?

Datum: woensdagmiddag 25 januari 2023

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar

15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 20 euro p.p.

Aantal kinderen: 1-10

Voor meer informatie en/of opgave: www.kinderpraktijkbinnenstebuiten.nl