Online collegereeks: Het brein en het bewustzijn

woensdag 25 januari 14:30 - 16:00

In samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en de gemeente Harderwijk organiseert ZorgDat een interactieve online collegereeks op woensdag 4, 11, 18 en 25 januari van 15:00 - 16:00. Studentdocent Julian brengt u van alles bij over het brein! 

Sinds 2014 organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) interactieve colleges aan senioren gegeven door studenten. Sindsdien bereiken zij duizenden senioren per jaar. Tijdens de interactieve colleges gaan studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, halen ze herinneringen en kennis op, en delen ze ervaringen. Het motto van OGJG luidt dan ook: persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd. 

We gebruiken onze hersenen de hele dag door om van alles te denken en te doen, maar hoe werkt ons brein eigenlijk? In de online collegereeks Het brein en het bewustzijn leert studentdocent Julian u hoe onze hersenen zijn opgebouwd, hoe ze zich ontwikkelen en wat de verschillende functies zijn. Zo komt u te weten hoe ons brein van onze waarnemingen een helder beeld kan vormen. Ook bespreekt Julian het bewustzijn. Zijn we bewust in onze slaap en hebben dieren een bewustzijn? Kortom, meld u aan en word uzelf in deze collegereeks bewust van de bijzonderheden van het brein. 

Deze reeks zal plaatsvinden via het programma Teams. Deze colleges zijn live, dus u kunt al uw vragen stellen aan studentdocent Julian. U kunt deze colleges thuis volgen, maar ook in WOC Drielanden. U kunt zich kosteloos aanmelden via het inschrijfformulier op https://zorgdat.nl/ontmoeten-samenleven/online-collegereeksen-voor-vijftigplussers/