Andre van Vliet vervolgd de najaarsorgelerie op het Batzorgel
Andre van Vliet vervolgd de najaarsorgelerie op het Batzorgel Andre van vliet op de Batz

Andre van Vliet vervolgd de najaarsorgelerie op het Batzorgel

donderdag 29 september 2022 20:00 t/m 21:00

André van Vliet begeleidde al op zeer jonge leeftijd de erediensten. Inmiddels was hij lessen gaan volgen bij Gijsbert Lekkerkerker en later bij Herman van Vliet. Hierna zette hij zijn studie voort op het Utrechts Conservatorium, alwaar hij in 1991 het diploma behaalde. Op koorconcerten en tijdens zangavonden is hij een graag geziene begeleider op zowel orgel als vleugel, daarnaast groeit ook het aantal uitnodigingen voor orgelconcerten. Ondertussen is André dirigent van een aantal koren en organist in zijn woonplaats Polsbroek.  

 André van Vliet zal het concert om 20.00 uur openen met Koraalbewerking van Willem Hendrik Zwart, aansluitend zal uiteraard Bach niet ontbreken nl. Preludium und Fuge G-Dur. Waarna Fantasie pour le verset “Judes crederis” van Alexandre Piere Francois Boëly, opgebouw uit de volgende delen -pastorale (het rustige leven van alle dag), -onrust met drie maal kraaien van de haan, -trompetten waarschuwen de werelddelen, -de val van de sterren -stilte, -2 signaalstoten vertolken de overwinning’  Vervolgt door een Fantasie in C van César Franck, Offertoire vsn Louis Léfebure Wely, Variaties over “Merck toch hoe sterck” Cor Kee, aansluitend Berceuse met de bekende Toccata van Ralph W. Driffil.  En afgesloten met een koraalfinale van de organist zelf.

Volledig programma kunt u vinden op  https://harderwijk-orgel.nl/orgelconcerten/

Locatie

  • Grote Kerk
    Kerkplein 1
    3841ec
    Harderwijk