"Elvis" in Filmhuis Harderwijk Filmdepot

“Elvis” in Filmhuis Harderwijk

zaterdag 17 september 2022 20:15 t/m 23:15

Regie: Baz Luhrmann  | VS 2022 | 159 min
De film richt zich specifiek op de relatie tussen Elvis, gespeeld door Austin Butler en zijn beruchte manager kolonel Tom Parker, gespeeld door Tom Hanks. Regisseur Luhrmann omarmt de Parker-als-boeman mythologie door de in 1909 te Breda als Andreas Cornelis van Kuijk geboren Parker op te voeren als de niet al te betrouwbare verteller van het verhaal. Austin Butler stort zich vol overgave op het neerzetten van een frisse versie van de vaakst geïmiteerde beroemdheid uit de vorige eeuw. Butler weet met zijn doorkijkblousjes de seksuele aantrekkingskracht tastbaar te maken.

Locatie

  • Catharinakapel
    Klooster 1
    postcode
    Harderwijk