op avontuur in de kiekmure - Al het nieuws uit Harderwijk
De Relax Kids lessen worden gegeven door Monique Kisteman
De Relax Kids lessen worden gegeven door Monique Kisteman eigen foto

op avontuur in de kiekmure

vrijdag 2 december 15:30 - 16:30

Elke vrijdagmiddag is er een groepje kinderen dat op avontuur gaat in De Kiekmure. De ene keer zijn ze op zoek naar verschillende bosdieren, een andere keer zijn ze appeltaart aan het “maken”, zo is er elke week iets nieuws te beleven. 

Het zijn de kinderen die de les van Relax Kids meedoen, gegeven door Monique Kisteman. 

Dit zijn leuke, gezellige en ontspannende lessen voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar. De lessen worden Magische wereldlessen genoemd, omdat er elke week een avontuur te beleven valt in een thema die meestal 6 weken duurt. 

Zo wordt elke les gestart met een vrolijke bewegingsvorm en een aantal spelletjes binnen een thema. Dit kan dansen op muziek zijn, maar ook een estafette “wie brengt de meeste wintervoorraad naar de overkant” bijvoorbeeld. Zo zijn de spelletjes elke week verschillend van vorm. 

Na de wat actievere activiteiten gaat de les over naar wat rustiger oefeningen. Zo gaan de kinderen hun spieren opwarmen en daarna door met een “voel” oefening. Dit kan een massage bij elkaar op de rug zijn, of bij zichzelf of ze gaan voelen aan verschillende materialen; voelt iets hard of zacht, klein of groot, welk materiaal zou het zijn? 

Daarna gaan ze ademhalingsoefeningen doen die allemaal aansluiten bij het thema van dat uurtje. Zoals bijvoorbeeld snuiven als een wild varken of een koud/warm- of buikademhaling. 

Hierna zeggen de kinderen positieve woorden over zichzelf om o.a. meer zelfvertrouwen te krijgen. De les eindigt met een ontspannende relaxoefening. De kinderen gaan lekker liggen op hun matje en luisteren naar het verhaal dat vertelt wordt. Zo kunnen ze daarna ontspannen het weekend gaan starten!

Voor welke kinderen is Relax Kids bedoeld? Het antwoord is vrij simpel: voor IEDER kind! Wie wil nou niet ‘een vol hoofd’ leeg maken, beter slapen, beter concentreren en een positiever zelfbeeld ontwikkelen of gewoon gezellig in een kleine groep spelletjes doen? Dat wil toch iedereen? Daarnaast heeft het een positief effect op kinderen met stress, autisme,  ADHD (hyperactiviteit), HSP (hoog sensitief), trauma, depressies, boosheid en angstproblemen.

Ben je nieuwsgierig geworden kom dan een (gratis) proefles volgen. De komende lessen gaan over feest, omdat het bijna 11 november is en de feestelijke decembermaand komt er al weer aan.

Heb je dus zin om een keer mee te doen? Stuur dan een mailtje naar: info@kindercoachdespeelboom.nl.. Wie weet zien we elkaar binnenkort!

Locatie