Online collegereeks: Filosofie van het buitengewone

donderdag 15 december 10:00 - 11:30

In samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en de gemeente Harderwijk organiseert ZorgDat een interactieve online collegereeks op 24 november en 1, 8 en 15 december van 10:30 – 11:30 uur. Studentdocent Arthur neemt u mee in een filosofische gedachtegang van kritisch denken!

Sinds 2014 organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) interactieve colleges aan senioren gegeven door studenten. Sindsdien bereiken zij duizenden senioren per jaar. Tijdens de interactieve colleges gaan studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, halen ze herinneringen en kennis op, en delen ze ervaringen. Het motto van OGJG luidt dan ook: persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd. 

Tijdens de online collegereeks Filosofie van het buitengewone doorloopt studentdocent Arthur met u de stappen van kritisch denken aan de hand van verschillende voorbeelden. Hoe moet het bewijs voor het wel of niet bestaan van het monster van Loch Ness geïnterpreteerd worden bijvoorbeeld? En welke rol spelen onze eigen ervaringen in ons vermogen om kritisch te denken? Antwoorden op deze en andere vragen worden tijdens de collegereeks door studentdocent Arthur onthuld. 

Deze colleges zijn live, dus u kunt al uw vragen stellen aan studentdocent Arthur. U kunt deze colleges thuis volgen, maar ook in WOC Drielanden. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.zorgdat.nl.