Afbeelding
filmdepot

“Corsage” in Filmhuis Harderwijk

zaterdag 26 november 2022 20:15 tot 22:45

Regie: Marie Kreutzer  | AUT, DE,FR, HUN 2022 | 115 min
Kerstmis 1877. Elizabeth, keizerin van Oostenrijk-Hongarije wordt op haar veertigste verjaardag aan de kant gezet als oude vrouw. Als aanbeden stijlicoon is mooi en gezien worden nog haar enige bron van vreugde. De zwijmelromantiek van de Sissi-films met Romy Schneider maakt hier plaats voor een realistisch drama met moderne muziekkeuzes en een schitterende rol van Vicky Krieps als Elizabeth. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijk en figuurlijk beklemmende korset. Vol overgave probeert ze een uitweg te vinden als de muren van het paleis steeds dichter op haar afkomen.

Meer informatie en online kaartjes bestellen: www.filmhuisharderwijk.nl

Locatie