orgelconcert door Willem Harold Boog in de Grote Kerk Harderwijk met als thema 'In de voetsporen van ...'
orgelconcert door Willem Harold Boog in de Grote Kerk Harderwijk met als thema 'In de voetsporen van ...' Willem Harold Boog

orgelconcert door Willem Harold Boog in de Grote Kerk Harderwijk met als thema ‘In de voetsporen van ...’

donderdag 6 oktober 2022 20:00 t/m 21:00

Willem Harold Boog zal donderdag 06 0ktober het 3e najaarsconcert aanvangen met een bewerkingen de bekende organisten Jan Zwart, Willem Hendrik Zwart en Feike Asma, waarna werken van Johan Sebastiaan Bach, Dietrich Buxtehude, Enrico Pasini, Josef Gabriel Rheinberger en Louis Nicolas Choveaux langskomen.  Ook zal de organist diverse composities uit eigen hand laten horen, daarna zal de organist zijn koraalbundel 3 presenteren ‘Acht Psalmpreludes met koraalzettingen’ dit aan de organist van de Grote Kerk.

Het concert zal vervolgt worden met 2 werken van Marcel Dupré waarna afgesloten wordt met 2 werken van de organist zelf.

Het beloofd weer een prachtige avond met veel afwisseling te worden.

Volledig programma kunt u vinden op  https://harderwijk-orgel.nl/orgelconcerten

Aanvang concert 20.00

Vrij parkeren op kerkplein naast de kerk

Kerk open 19.30

Willem Harold Boog (1964) studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de Conservatoria van Enschede, Zwolle en Alkmaar (afgestudeerd orgel bij Jos van der Kooy in 1991 en kerkmuziek in 1992). Daarnaast ontving hij meer dan 22 jaar (tot 1996) privéles bij Willem Hendrik Zwart. Hij was deelnemer van een internationaal interpretatiecursus (1989) door Christoph Schoener (BRD.) van Bach- en Mendelssohn- werken en studeerde hij in 1995 en 1996 bij Istvan Baróti, organist van de Dom van Esztergom (Hongarije) werken van Liszt, Widor en Franck. Sinds 1989 is Willem Harold Boog werkzaam als kerkmusicus van de Oosterkerk in Zeist (zilveren draaginsigne voor zijn 25 jarig jubileum). In 2016 werd hij benoemd tot stadsorganist van Zeist, gevolgd in 2017 door de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Naast organist is hij actief als koordirigent, verzorgt ‘orgelworkshops’ en is ambassadeur van de Leprazending. 

Hij is als docent kerkorgel verbonden aan het KunstenHuis Zeist en aan Cultuurkust Harderwijk. Ook is hij privédocent orgel, piano, klavecimbel, zang en solfège.

Voor zijn jubileum in 2019 (40 jaar concertorganist) organiseerde de gemeente Zeist een Orgelplusconcert in het Figi theater Zeist, samen met het Koninklijk Harmonieorkest O.B.K. Zeist o.l.v. dirigent Arnold Span en verschillende solisten. Eveneens ontving hij in 2019 concert uitnodigingen voor de Sint-Salvatorkathedraal in Brugge (B) en voor de Grote- of Sint Laurenskerk in Rotterdam (zie YouTube).

Van zijn hand verschijnen regelmatig koor- en orgelwerken (zowel uitgegeven in eigen beheer als ook bij onder andere ‘Con Passione’ en ‘Musiscript’).

Wat betreft de functie van het orgel in de eredienst onderschrijft hij nadrukkelijk de uitspraak van zijn leermeester Willem Hendrik Zwart: "de Lofzang heeft een voertuig nodig en dat moet een gouden koets zijn".

Voor meer informatie: www.boogconcerten.nl en www.willemharoldboog.nl 

Locatie

  • Grote Kerk
    Kerkplein 1
    3841ec
    Harderwijk