Grutto tussen pinksterbloemen. Black-tailed within a field of flowers
Grutto tussen pinksterbloemen. Black-tailed within a field of flowers filmdepot

“Grutto!” in Filmhuis Harderwijk

dinsdag 4 oktober 2022 14:00 t/m 16:00

Regie: Ruben Smit, Melchert Meijer zu Schlochtern  | NL 2022 | 97 min
Natuurdocumentaire van prijswinnend regisseur Ruben Smit (WAD en de Nieuwe Wildernis). In deze film richt Smit zijn camera op de grutto, onze Vogel des Vaderlands. De grutto is in rap tempo uit ons land aan het verdwijnen. Smit volgt de vogel door de veenmoerassen van Estland, de binnenlanden van Senegal, waar de grutto overwintert in mangrovebossen. Na een non-stop vlucht van enkele duizenden kilometers vanuit Portugal komt de grutto uiteindelijk in de vaste kraamkamer van ons eigen land, waar zo’n driekwart van de gruttopopulatie nog altijd voor nageslacht probeert te zorgen. 
Meer info en online kaartjes bestellen: www.filmhuisharderwijk.nl.

Locatie

  • Catharinakapel
    Klooster 1
    postcode
    Harderwijk