!
Afbeelding
Wiesette Haverkamp

Liberty maakt plaats voor nieuwe coffeeshop

13 februari 2017 om 15:08 Politiek

HARDERWIJK - De exploitant van coffeeshop Liberty krijgt de gelegenheid de bedrijfsvoering af te bouwen en uiterlijk 1 juni de coffeeshop te sluiten. Indien de exploitant zelf niet overgaat tot sluiting, gaat de burgemeester over tot sluiting van de coffeeshop. Burgemeester Van Schaik heeft de exploitant maandag 13 februari van dit besluit op de hoogte gebracht.
De zienswijze, waarin de exploitant van de coffeeshop geen inhoudelijke argumenten heeft ingediend tegen het voornemen tot sluiting van de coffeeshop, heeft geleid tot dit besluit tot sluiting. Als de exploitant het niet eens is met dit besluit, kan binnen zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. 

De gemeente Harderwijk staat volgens haar beleid (maximaal)1 coffeeshop toe. Dit betekent dat bij sluiting van de huidige coffeeshop, er ruimte komt voor een nieuwe, waarbij het streven is dat de overgangstermijn zo soepel mogelijk verloopt. Het streven is om op 1 juni een nieuwe exploitant met een gedoogverklaring te hebben.
De procedure voor de aanvraag van een gedoogverklaring wordt nu voorbereid en zo snel mogelijk opgestart.
Belangstellenden voor een nieuwe coffeeshop kunnen zich melden op het moment dat dit formeel kenbaar wordt gemaakt via de gemeentepagina/website. Tot die tijd is aanmelden niet mogelijk. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie