• Alles
 • (1)
  Overig
 • (2)
  Religie
 • (2)
  Evenement
 • (1)
  Cursus-Workshop

Basis training Mindfulness

donderdag 1 april 19:00 t/m 21:15 uur

Foto: J. Kluiver

Mindfulness is iets waar je je in kunt oefenen. In de mindfulnesstraining leer je hoe je steeds weer de rust en helderheid in jezelf kunt opzoeken. Wanneer het leven ons deze rust niet gunt, leren we zo goed mogelijk om te gaan met wat er gebeurt.

Het verbetert de kwaliteit van leven en je voelt je meer verbonden met alles om je heen. Daarnaast helpt mindfulness in het bijzonder bij mensen met angst-, stress- en burn-outklachten. Ook is het effectief gebleken als je last hebt van terugkerende depressies, somberte, piekeren en onrust en lichamelijk ongemak.

Tijdens de Mindfulness Based Stress Reductie training (MBSR) leer je vaardigheden en houdingskwaliteiten. De training bestaat uit meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Er bestaat helaas geen ‘quick fix’ voor de onrust, onzekerheid en stress in je leven. Hier is oefening voor nodig.

Mindfulness wordt nog wel eens neergezet als een hype, vaag of zweverig. Mindfulness training is echter heel concreet en vergt juist een mate van nuchterheid. De afgelopen vijftien jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit en werking van mindfulness. Dankzij deze onderzoeken blijkt mindfulness een bewezen effectieve behandeling.

De training bestaat uit: 8 trainingsbijeenkomsten van minimaal 2 uur in de praktijk van FysioTotaal plus een extra oefendag in stilte.

Trainster Judith Kluiver heeft haar opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd aan het Radboud UMC in Nijmegen. Zij is aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en is categorie 1 gecertificeerd. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de MBSR training.

De eerstvolgende training start op donderdagavond 1 april om 19:00 (ovb van de coronamaatregelen)

Kijk voor meer informatie op www.fysiototaal.info


deel deze activiteit

Locatie

FysioTotaal
Harderwijk
Achterste Wei 2 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden