• Alles
 • (9)
  Film
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (2)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Religie
 • (3)
  Evenement
 • (4)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop

Evert van de Veen op het Batz orgel

donderdag 1 oktober 20:00 uur

EVERT VAN DE VEEN

Op donderdag 1 oktober wordt het derde orgelconcert gegeven in de serie. “De luisteraars kunnen tijdens dit concert de première beleven van een Concerto van Joseph Haydn, een compositie die oorspronkelijk is gecomponeerd voor orgel en orkest. Evert van de Veen heeft dit werk van Haydn bewerkt voor orgel solo. Dit werk komt op het prachtige Bätz orgel in Harderwijk zeer goed tot zijn recht” Daarnaast speelt Evert weken van Bach, Lemmens (Fanfare), Bandini, Jones en uiteraag maar liefst 4 koraalbewerkingen van de organist zelf.

Het volledige programma kunt u vinden op: http://harderwijk-orgel.nl

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Al op jonge leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen. Na lessen te hebben gevolgd bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Aan het conservatorium studeerde hij het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen.

De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland. Om de concertprogramma’s die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert steeds weer op nieuwe composities.

Ook in het buitenland geeft hij concerten. Hij gaf concerten in Duitsland, Oostenrijk België, Engeland, Hongarije en Australië.

Evert van de Veen is een veel gevraagd koorbegeleider. Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Op dit moment geeft hij leiding aan koren te Ederveen, Staphorst, Putten, Doorn en Elspeet. Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen. Er zijn een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen waarop hij te beluisteren is op orgels van Nederland, België en Duitsland. Tevens zijn er verschillende bundels met koraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen.

Het belooft een mooie muzikale avond te worden. Het is een avond voor het hele gezin.

De concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Er is de mogelijkheid om vrij te parkeren op het kerkplein voor de kerk.

Opgave verplicht via najaarsorgelserieharderwijk@gmail.com eventueel aan de kerk is opgave ook nog mogelijk bij voldoende plaatsen.


deel deze activiteit

Locatie

Grote Kerk
Harderwijk
Kerkplein 1Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden