Verhuurbedrijf Windy Waters verhuurde de fatale kano.
Verhuurbedrijf Windy Waters verhuurde de fatale kano. Tim van Donkersgoed

Kanodrama Veluwemeer nachtmerrie voor team verhuurbedrijf Windy Waters

Overig

BIDDINGHUIZEN/HULSHORST Hoe heeft het gisteren op het Veluwemeer zo vreselijk mis kunnen gaan? Wat een mooie vakantiedag had moeten zijn, eindigde in een onvoorstelbaar drama. Een omgeslagen kano kostte het leven aan drie personen: vader, moeder en dochter (5) van een Duits gezin. De andere dochter (7) klampte zich vast aan een boei en werd gered. 

Het gezin was op vakantie in Nederland en verbleef op het vakantiepark Europarcs Bad Hoophuizen in Hulshorst. Daar huurde het gezin een kano bij het op het terrein van Europarcs gelegen Windy Waters. Het bedrijf is vandaag gesloten, zo laat de eigenaar weten. ,,Zowel ikzelf als het hele team is enorm aangeslagen. We zitten met dezelfde vragen als iedereen en weten niet wat er gisteren op het meer is voorgevallen.”


REDDINGSVESTEN Op de vraag of er reddingsvesten worden aangeboden, geeft hij dat deze bij elke verhuur worden aangeboden. ,,Als mensen deze echter niet aantrekken, hebben wij daar geen zicht op.”

Ook wordt aangegeven dat men advies en tips meegeeft voordat huurders het water op gaan. De kano was geschikt voor een gezin van vier personen. ,,In het midden is een tweezitsbankje waar de kinderen naast elkaar kunnen zitten. Voor- en achterin zit een smal bankje voor de volwassenen.” Ook wordt aangegeven dat de kano’s blijven drijven wanneer ze omslaan.

WEERSOMSTANDIGHEDEN Het blijft gissen naar de gebeurtenissen die gisteren tot het drama leidden. Of de weersomstandigheden daarbij een rol hebben gespeeld blijft vooralsnog onduidelijk. ,,Gisteren was het weer wat slecht maar niet zo slecht dat het gevaarlijk was om te te gaan kanoën. We hebben 7 knopen wind (windkracht 3) gehad uit zuidwestelijke richting met een miezerbuitje. Geen verontrustende omstandigheden.”


De politie doet onderzoek naar de gebeurtenissen die leidden tot de dramatische afloop.

Kano's op het terrein van Windy Waters.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Harderwijker 101 jaar oud en nog steeds boodschappen op de fiets doen 2 uur geleden
Afbeelding
Inclusie agenda niet langer onder kopje zorg en welzijn: Kwaliteitsslag door gemeente Harderwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse atleten van Athlos sprinten tegen Usain Bolt 5 uur geleden
Afbeelding
Kaarten Pop Meets Classic voor voedselbank in Harderwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Uitstel antwoord op vragen exploitatie van sportcafé sportcomplex De Sypel 5 uur geleden
Afbeelding
Energievolle ‘zonnebloem’ aan de Randweg in Harderwijk 6 uur geleden
Afbeelding
Ruimte binnensport is al jaren ‘bevroren’ door krapte 6 uur geleden