Verhuurbedrijf Windy Waters verhuurde de fatale kano.
Verhuurbedrijf Windy Waters verhuurde de fatale kano. Tim van Donkersgoed

Kanodrama Veluwemeer nachtmerrie voor team verhuurbedrijf Windy Waters

Overig

BIDDINGHUIZEN/HULSHORST Hoe heeft het gisteren op het Veluwemeer zo vreselijk mis kunnen gaan? Wat een mooie vakantiedag had moeten zijn, eindigde in een onvoorstelbaar drama. Een omgeslagen kano kostte het leven aan drie personen: vader, moeder en dochter (5) van een Duits gezin. De andere dochter (7) klampte zich vast aan een boei en werd gered. 

Het gezin was op vakantie in Nederland en verbleef op het vakantiepark Europarcs Bad Hoophuizen in Hulshorst. Daar huurde het gezin een kano bij het op het terrein van Europarcs gelegen Windy Waters. Het bedrijf is vandaag gesloten, zo laat de eigenaar weten. ,,Zowel ikzelf als het hele team is enorm aangeslagen. We zitten met dezelfde vragen als iedereen en weten niet wat er gisteren op het meer is voorgevallen.”


REDDINGSVESTEN Op de vraag of er reddingsvesten worden aangeboden, geeft hij dat deze bij elke verhuur worden aangeboden. ,,Als mensen deze echter niet aantrekken, hebben wij daar geen zicht op.”

Ook wordt aangegeven dat men advies en tips meegeeft voordat huurders het water op gaan. De kano was geschikt voor een gezin van vier personen. ,,In het midden is een tweezitsbankje waar de kinderen naast elkaar kunnen zitten. Voor- en achterin zit een smal bankje voor de volwassenen.” Ook wordt aangegeven dat de kano’s blijven drijven wanneer ze omslaan.

WEERSOMSTANDIGHEDEN Het blijft gissen naar de gebeurtenissen die gisteren tot het drama leidden. Of de weersomstandigheden daarbij een rol hebben gespeeld blijft vooralsnog onduidelijk. ,,Gisteren was het weer wat slecht maar niet zo slecht dat het gevaarlijk was om te te gaan kanoën. We hebben 7 knopen wind (windkracht 3) gehad uit zuidwestelijke richting met een miezerbuitje. Geen verontrustende omstandigheden.”


De politie doet onderzoek naar de gebeurtenissen die leidden tot de dramatische afloop.

Kano's op het terrein van Windy Waters.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 16 uur geleden
Afbeelding
Open dag op bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk 17 uur geleden
Afbeelding
44ste editie Veluwade is een festival 17 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Harderwijks Mannenkoor start nieuwe seizoen 15 aug, 10:12
Afbeelding
Steekpartij met slachtoffer op Emdenmeen in Harderwijk 15 aug, 09:58
Afbeelding
Man Overboord Festival op Strandeiland is evenement in maritieme sfeer 13 aug, 13:49