!
Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Paragliders botsen in de lucht

24 juli 2022 om 06:54 Ongeval

ZEEWOLDE Zaterdagavond is een paraglider bij camping Erkermederstrand neergestort en in een boom beland.

De man raakte rond half acht de controle over het kleine vliegtuig kwijt nadat hij in de lucht in botsing was gekomen met een andere paraglider. Al tollend kwam het toestel naar beneden en het slachtoffer landde hierbij in een boom. 

Meerdere mensen op de camping hadden het ongeval zien gebeuren en binnen korte tijd stonden ze onder de boom klaar met luchtbedden en rubberboten voor het geval de onfortuinlijke piloot alsnog uit de boom zou vallen. Uiteindelijk kregen de vakantiegangers de man veilig op de grond door hem gedoseerd naar beneden te laten glijden. 

De hulpdiensten waren ondertussen ook gearriveerd. De erg geschrokken paraglider werd in de ambulance gecontroleerd maar bleek niet gewond. De brandweer hoefde alleen in actie te komen voor controle van eventuele benzinelekkage. De andere persoon kon zijn paraglider een stuk verder veilig aan de grond krijgen.

Een vogelspotter op de Zeedijk in Putten had de tollende paraglider door de lens van zijn camera waargenomen en belde ook naar de 112-meldkamer. Hij dacht dat het toestel in het water terecht was gekomen en hierop werd brandweer Nijkerk en het duikteam van Heerde gealarmeerd. Al snel bleek dat hun inzet aan de kant van Putten niet nodig was.


Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie