Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Paragliders botsen in de lucht

Ongeval

ZEEWOLDE Zaterdagavond is een paraglider bij camping Erkermederstrand neergestort en in een boom beland.

De man raakte rond half acht de controle over het kleine vliegtuig kwijt nadat hij in de lucht in botsing was gekomen met een andere paraglider. Al tollend kwam het toestel naar beneden en het slachtoffer landde hierbij in een boom. 

Meerdere mensen op de camping hadden het ongeval zien gebeuren en binnen korte tijd stonden ze onder de boom klaar met luchtbedden en rubberboten voor het geval de onfortuinlijke piloot alsnog uit de boom zou vallen. Uiteindelijk kregen de vakantiegangers de man veilig op de grond door hem gedoseerd naar beneden te laten glijden. 

De hulpdiensten waren ondertussen ook gearriveerd. De erg geschrokken paraglider werd in de ambulance gecontroleerd maar bleek niet gewond. De brandweer hoefde alleen in actie te komen voor controle van eventuele benzinelekkage. De andere persoon kon zijn paraglider een stuk verder veilig aan de grond krijgen.

Een vogelspotter op de Zeedijk in Putten had de tollende paraglider door de lens van zijn camera waargenomen en belde ook naar de 112-meldkamer. Hij dacht dat het toestel in het water terecht was gekomen en hierop werd brandweer Nijkerk en het duikteam van Heerde gealarmeerd. Al snel bleek dat hun inzet aan de kant van Putten niet nodig was.


Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 18 uur geleden
Afbeelding
Open dag op bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk 18 uur geleden
Afbeelding
44ste editie Veluwade is een festival 18 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Harderwijks Mannenkoor start nieuwe seizoen 15 aug, 10:12
Afbeelding
Steekpartij met slachtoffer op Emdenmeen in Harderwijk 15 aug, 09:58
Afbeelding
Man Overboord Festival op Strandeiland is evenement in maritieme sfeer 13 aug, 13:49