Logo harderwijkercourant.nl


De IJslandse voetbaldames doen ook mee aan het EK voor Vrouwen. Ze trainden afgelopen weekend in Harderwijk.
De IJslandse voetbaldames doen ook mee aan het EK voor Vrouwen. Ze trainden afgelopen weekend in Harderwijk. (foto: Gerard de Hoop)

IJsland gaat voor goud vanuit Harderwijk

HARDERWIJK - Deze week is het EK Voetbal voor vrouwenteams gestart. Dat wordt voor het eerst georganiseerd in Nederland. De verschillende teams strijken overal neer. Zo zocht het team van IJsland Harderwijk op.

De IJslandse dames, tot nu toe gezien als volkomen outsiders, zetten van daaruit alles op alles om de Europa-cup mee naar huis te nemen. Hun grondige voorbereiding op het eerste duel vond plaats op het VVOG-terrein. Het veld was met zwarte doeken afgezet, zodat eventuele spionnen het nakijken hadden.

Gerard de Hoop mocht, als vertegenwoordiger van de plaatselijke pers, toch een training aanschouwen. Helaas niet langer dan een kwartier, de werkelijke tactiek wordt immers geheim gehouden.

Gerard: "Er werd zeer intensief en op hoog niveau getraind. Zowel fysieke, tactische, technische en psychologische elementen kwamen aan bod. Geen bal was te ver voor deze dames. Mijn conclusie: zij zijn er klaar voor. Mochten onze dames zich leeuwinnen noemen dan krijgen zij het zwaar in de finale tegen tegen deze ijsberinnen."

Reageer als eerste