Logo harderwijkercourant.nl


Met opvallende fietsen rijden wijkverpleegkundigen Lourien Meulenbeld, Willeke Stuut en Erwin ten Hove straks door de wijken.
Met opvallende fietsen rijden wijkverpleegkundigen Lourien Meulenbeld, Willeke Stuut en Erwin ten Hove straks door de wijken. (Foto: iCare)

Op de fiets door de wijk

Spil in de gezondheidszorg waren ze eigenlijk altijd al, maar Icare wil dat de wijkverpleegkundigen ook spil in de wijk zijn. Zowel voor hun eigen klanten als voor mensen die nog geen zorg ontvangen. Maar dan moeten ze wel zichtbaar zijn in de wijk. En hoe lukt dat beter dan door met opvallende fietsen naar je klant te rijden?

Harderwijk - Wijkverpleegkundigen spelen een belangrijke rol in de gezondheidszorg. Ze komen bij de mensen thuis en hebben daar behalve een geneeskundige ook een preventieve rol. Door hun nauwe contact met de cliënten constateren ze  vaak onderliggende problemen als eenzaamheid en gezinsproblemen. Ergere problemen worden vaak voorkomen door op tijd aan de bel te trekken of gewoon door een goed gesprek met de cliënten.

Juist vanwege die preventieve rol vindt Icare het belangrijk dat de verpleegkundigen zichtbaar zichtbaar zijn in de wijk voor alle burgers van Harderwijk en omgeving. Of ze nu al wel of niet cliënt zijn bij Icare. De zichtbaarheid wordt vergroot doordat de Icare-medewerkers vanaf nu op opvallende fietsen door de wijken gaan rijden. Iedereen kan ze aanspreken bij vragen met betrekking tot zorg en welzijn.

Icare is voor de fietsen een samenwerking aangegaan met Profile de fietsspecialist Wigger.
Uiteraard kunt kan men de zorg en welzijnsorganisatie ook altijd bereiken via www.icare.nl of door langs te gaan op één van de locaties.

 

Reageer als eerste