Logo harderwijkercourant.nl


Beiaardier Freek Bakker opent op 14 juli de zomerconcertenreeks op de Beiaard van Harderwijk
Beiaardier Freek Bakker opent op 14 juli de zomerconcertenreeks op de Beiaard van Harderwijk (Foto: Stichting Beiaard Harderwijk)

Freek Bakker opent concertreeks op Beiaard Harderwijk

Freek Bakker, stadsbeiaardier van Harderwijk, opent vrijdag 14 juli de jaarlijkse concertreeks van zomeravond concerten op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. Daarna volgen nog vijf vrijdagavonden waarop de beiaard bespeeld wordt door de gastbeiaardiers Bob van der Linde, Theo Spook, Koen Van Assche, Richard de Waardt en ten slotte weer door Freek Bakker zelf.

De beiaardconcerten zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein. Het programma dat Bakker vrijdagavond ten gehore brengt bestaat onder meer uit composities van Johann Sebastian Bach, Johann Strauss, Iwan Iosif Ivanovici en Louis Streabbog en beiaardbewerkingen van gitaarmuziek van onder meer Heitor Villa-Lobos.

Bakker is naast stadsbeiaardier van Harderwijk ook beiaardier in Hilversum en in Nijkerk. Ruim vijftien jaar was hij bestuurslid van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging en jurylid bij internationale beiaardconcoursen. 

Vrijdag 21 juli verzorgt de 22-jarige beiaard-student Bob van der Linde het tweede concert uit de reeks. Hij is cantor-organist van Oud-Katholieke St Vitus in Hilversum en organist van de Anglican Church in Zwolle. Ook studeert hij nog orgel en kerkmuziek aan het HKU Utrechts conservatorium en beiaardier aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.

Vrijdag 28 juli is het Harderwijkse carillon voor Theo Spook, assistent-beiaardier in Hilversum en Harderwijk. De Vlaming Koen Van Assche, stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals is vrijdag 4 augustus te gast. Gevolgd door Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam, die 11 augustus de Harderwijker beiaard zal bespelen.

Freek Bakker zelf sluit op 18 augustus de reeks af met vooral romantische composities.

www.beiaardharderwijk.nl

Reageer als eerste