Hilde van Maanen bedenkt elk seizoen nieuwe ijssmaken. ,,Geen groter geluk jou te laten smelten."
Hilde van Maanen bedenkt elk seizoen nieuwe ijssmaken. ,,Geen groter geluk jou te laten smelten." Laura Westendorp - Wonderwood Fotografie

Patisserie en ijssalon Patrijs in Harderwijk opent ijsseizoen met vernieuwende smaken: onder andere tira misu ijsje

20 maart 2024 om 11:30 Zakelijk

HARDERWIJK Komend weekend is de officiële opening van het ijsseizoen in Europa. Patisserie en ijssalon Patrijs geeft dit aandacht met een speciale actie: van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart drie bolletjes halen en twee betalen (per persoon).

Het gratis bolletje ijs is een mooie gelegenheid om nieuwe smaken uit te proberen, want Hilde van Maanen (38) en haar team zijn volop bezig met het bedenken van nieuwe smaken. ,,We hebben al een nieuw ijsje ontwikkeld op basis van ricotta met gekarameliseerde vijgen, honingraat ijs en op dit moment ben ik bezig met een experiment van gefermenteerde bananensorbet. Door de fermentatie van bananen ontstaat de smaak van een super romig bananenijsje. In de vitrine is ook de esma misu, een tira misu ijsje op basis van mascarpone met een twist van espresso martini.”

PURE INGREDIËNTEN

Patrijs staat erom bekend regelmatig nieuwe smaken in de vitrine te hebben. Patissier/glacier Hilde van Maanen wordt geïnspireerd door de natuur maar ook smaakcombinaties uit de patisserie past zij toe bij ijsbereiding. ,,Ik kijk ook naar de seizoenen en wil altijd verrassen met smaken die mensen niet kennen. Maar ook met frisse smaken, zoals kokosijs met mango en macadamia noten. We werken met pure ingrediënten zonder toevoegingen, zodat smaak de hoofdrol speelt en je de herkomst proeft.”

Patrijs bestaat sinds 2018 en gaat het zevende ijsseizoen in. Momenteel zijn er zestien smaken, als het mooi weer wordt, is er uitbreiding naar twintig. ,,We hebben altijd twaalf vaste smaken en acht smaken wisselen dagelijks. Aardbei, pistache, mango en vanille hebben we altijd. Kinderen nemen vaak mango passie of aardbei en ook pistache is veel verkocht”, vertelt de ijsmaker uit Nijkerk.

Speciaal voor Pasen is een paasbrunch box samengesteld met paasproducten, waaronder quiche (hartige taart) en huisgemaakte advocaat. Deze is in de winkel en online te bestellen en op 29 en 30 maart op te halen.

Patrijs is geopend van woensdag tot en met zondag en gaat richting de zomer zeven dagen per week open. Zie de website en social media voor actuele openingstijden.

Patrijs - Patisserie en ijssalon - Hondegatstraat 4 3841 CG Harderwijk 0341-266930                 patrijsharderwijk.nl

Hilde van Maanen bedenkt elk seizoen nieuwe ijssmaken. ,,Geen groter geluk jou te laten smelten."
Hilde van Maanen bedenkt elk seizoen nieuwe ijssmaken. ,,Geen groter geluk jou te laten smelten." Laura Westendorp - Wonderwood Fotografie

Patisserie en ijssalon Patrijs in Harderwijk opent ijsseizoen met vernieuwende smaken: onder andere tira misu ijsje

20 maart 2024 om 11:30 Zakelijk

HARDERWIJK Komend weekend is de officiële opening van het ijsseizoen in Europa. Patisserie en ijssalon Patrijs geeft dit aandacht met een speciale actie: van vrijdag 22 tot en met zondag 24 maart drie bolletjes halen en twee betalen (per persoon).

Het gratis bolletje ijs is een mooie gelegenheid om nieuwe smaken uit te proberen, want Hilde van Maanen (38) en haar team zijn volop bezig met het bedenken van nieuwe smaken. ,,We hebben al een nieuw ijsje ontwikkeld op basis van ricotta met gekarameliseerde vijgen, honingraat ijs en op dit moment ben ik bezig met een experiment van gefermenteerde bananensorbet. Door de fermentatie van bananen ontstaat de smaak van een super romig bananenijsje. In de vitrine is ook de esma misu, een tira misu ijsje op basis van mascarpone met een twist van espresso martini.”

PURE INGREDIËNTEN

Patrijs staat erom bekend regelmatig nieuwe smaken in de vitrine te hebben. Patissier/glacier Hilde van Maanen wordt geïnspireerd door de natuur maar ook smaakcombinaties uit de patisserie past zij toe bij ijsbereiding. ,,Ik kijk ook naar de seizoenen en wil altijd verrassen met smaken die mensen niet kennen. Maar ook met frisse smaken, zoals kokosijs met mango en macadamia noten. We werken met pure ingrediënten zonder toevoegingen, zodat smaak de hoofdrol speelt en je de herkomst proeft.”

Patrijs bestaat sinds 2018 en gaat het zevende ijsseizoen in. Momenteel zijn er zestien smaken, als het mooi weer wordt, is er uitbreiding naar twintig. ,,We hebben altijd twaalf vaste smaken en acht smaken wisselen dagelijks. Aardbei, pistache, mango en vanille hebben we altijd. Kinderen nemen vaak mango passie of aardbei en ook pistache is veel verkocht”, vertelt de ijsmaker uit Nijkerk.

Speciaal voor Pasen is een paasbrunch box samengesteld met paasproducten, waaronder quiche (hartige taart) en huisgemaakte advocaat. Deze is in de winkel en online te bestellen en op 29 en 30 maart op te halen.

Patrijs is geopend van woensdag tot en met zondag en gaat richting de zomer zeven dagen per week open. Zie de website en social media voor actuele openingstijden.

Patrijs - Patisserie en ijssalon - Hondegatstraat 4 3841 CG Harderwijk 0341-266930                 patrijsharderwijk.nl

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie